A szemes kávé darálásán a kávéfőzéssel elért ízvilág, intenzitás is múlhat, de alapvetően a kávéfajta határozza meg azt, hogy milyen koffeintartalom és íz kerül a csészékbe. Vannak kézi kávédarálól, melyek segítségével néhány személyre könnyedén frissen őrölt kávét főzhetünk le. Az automata készülékek esetében akár az őrlési finomság is beállítható, ami nem elhanyagolható szempont. A török kávékhoz kifejezetten finom őrlemény szükséges, míg például eszpresszót a közepesen szemcsés őrleményből lehetséges készíteni.
Kávédaráló, a konyha szerves része
A kávéfőzőhöz hasonlóan a kávédaráló is a konyhában fog helyet kapni. Elsődleges annak funkcionalitása, de az esztétikus megjelenés mellett sem mehetünk el. A fekete és az ezüst színekben elérhető készülék bármilyen stílusú konyhába kiválóan passzol, és modern megjelenést kölcsönözhet a munkapultnak. Ne feledd, a kávézás egyfajta szertartás, a baráti összejövetelek elmaradhatatlan eleme, de természetesen napindítóként is remek választásnak bizonyul. A megfelelő kávédaráló segítségével kihozhatóak a kávéfajták aromái, és elérhető a szükséges őrlési finomság. Az ízletes kávé feldobja a napot, és a kávé fajtájának függvényében mindig újszerű kulináris élményt biztosít a kávézás.