A tejhabosítók felteszik az i-re a pontot
A tökéletes kávéélmény része a kemény, kanalazható tejhab. Ami látványnak sem utolsó természetesen. A díszítés egyik fő eleme, de az ízletessége sem mellékes. Ahhoz, hogy a hab habozás nélkül használhatóvá váljon, elengedhetetlen az a bizonyos tökéletes eszköz. Ami milyen is pontosan? Ahogy fentebb említettük, akadnak olcsó variációk. Ám ezekről jó ha tudod, hogy lassan dolgoznak. Márpedig a sikeres habosítás egyik kulcsa a tempó. Nincs idő a szórakozásra.
A profi verziók, amik baristák kezében is jól mutatnak, nem ismernek tréfát. Bekapcsolás után (ami tulajdonképpen egyetlen gombnyomás) azonnal működésbe lépnek, és pár másodperc (igen jól olvastad, nem perc, hanem másodperc) alatt megteremtik a vágyott állagot. Ennyi az egész, és máris kész! Na ezért a pillanatos élményért nem érdemes a mindenféle megbízhatatlan alternatívával kísérletezned. Ha első nekifutásból precíz, prémium kellékre szavazol, akkor nem érhetnek lelombozó élmények. Ráadásul a szépen felhabosított tej nemcsak a kávén mutat jól, akár desszerteket is ékesíthetsz a közbenjárásával.
A tejhabosítók sokat fogyasztanak?
Egyáltalán nem. Elemmel működnek, és mivel egy-egy habosítás csak pár pillanatig tart, így alig használnak energiát a folyamathoz. Úgyhogy finoman szólva is tartós konstrukciók minden szempontból.