A Robusta kávéktól markáns, erőteljes ízt és magas koffein tartalmat lehet kapni, míg az Arabica kávé inkább gazdag ízvilágáról híres. Persze a kettő keverékével is szép számmal találkozhatunk a piacon, de az arányok korántsem elhanyagolhatóak.a
Mitől lesz jó egy kávé?
A prémium kávé alapjai már a termesztés során lerakásra kerülnek. A talajra, a klímára egyaránt figyelnek a legjobb minőségű kávékat termesztő országok. A szüretelés, a tárolás, a pörkölés egyaránt lényegesek, ha pedig specialty kávékról van szó, akkor a babszemek válogatása és időben történő szüretelése is nagyon fontos. A minőségi kávék kedvelői inkább részesítik előnyben a szemes kávékat, hiszen akár egy kézi darálóval is azonnal darált változatot kaphatnak belőle. Vannak, akik a régi kotyogósra esküsznek a kávéfőzés során, mások a korszerű automata kávégépek minden előnyét használnák ki.
Nem csak a koffeines kávék kapnak helyet a konyhákban, hanem a koffeinmentes változatot is sokan keresik. Ez utóbbi elsősorban azok számára hasznos, akik késő délután is élveznék egy gőzölgő fekete ízélményét, vagy akik egészségi állapotuknál fogva kerülnék a koffein fogyasztását. Az online rendelés során változatos kávékészítmények közül vásárolhatnak a kávérajongók.