Barion Pixel

 

 

Sütiket (cookie-kat) használunk az oldalunk zavartalan működésének biztosításához,

illetve a látogatóink magasabb szintű kiszolgálásához.

 

 

Weboldalunk használata során Ön hozzájárul ahhoz, 

hogy rendszerünk a böngészés során cookie-kat használjon, az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltak szerint.

 

 

 

Őrölt kávék

Rendezés:

Az őrölt kávé akkor tökéletes, ha aromás, karakteres, csészébe valóan ízletes

Az őrölt kávé sokak szemében egy ugyan rosszabb minőségű, de elfogadható alternatíva a szemes kávé helyett. Ám semmiféle minőségbeli különbségről nem beszélhetünk. Sőt, a speciális csomagolási technikának köszönhetően az őrölt kávé megőrzi a frissességét, és pontosan olyan ízes, illatos, mint a darálás a pillanatában. Ebből az is következik, hogy kulcsfontosságú milyen típusú kávészemek potyognak végül a darálóba. Ha a minőségük kimagasló, ha az ízletességük jellegzetes, ezer közül felismerhető, akkor a továbbiakban nem lehet vitás a darált végeredmény ízének a sikere sem. Sokan attól is tartanak, hogy az őrölt variációban nem jönnek ki úgy a különböző ízkomponensek, azok a sokszor éppen hogy érezhető ízjegyek, amiktől az adott fajta egyedinek mondható.

A jó hír az, hogy ez a félelem is teljesen alaptalan, mivel a kávészemek karakterét adó komponensek darált formában is pontosan ugyanakkora arányban, tisztaságban és mélységben fedezhetőek fel, azaz a kávé állagától eltekintve nincsen eltérés. Könnyen előfordulhat, hogy akad, akinek kizárólag hagyományos kávéfőzője, sőt mi több, kotyogósa van. Az utóbbi egyébként fénykorát éli, újra divatossá vált a sok bonyolult masina mellett, mintha csak a maga egyszerűségével ragadná meg a rajongók ízlelőbimbóit. Nagyon valószínű, hogy ez az egyik érv, ami mellette szól, a másik pedig az a tradicionális kávéélmény, amit mind az elkészítés rituáléja, mind a főzés utáni kortyolgatás kínál. Mindenesetre ezekben a helyzetekben a prémium őrölt kávé az egyetlen alternatíva, ami szóba jöhet, és ami tőlünk beszerezhető.