Leírás
Ez a 100% arab kávékeverék krémes testességével és közepesen savas intenzitásával azonnali, aromatikus élményt kínál, finom kakaóval, mely kiemeli a gyümölcsvelő, mandula és mogyoró édességét. Az utóíz egy idő után kihozza a narancslekvár aromáját, a vanília, méz és piros gyümölcsök enyhe ízét, az ananász édes, szelíd érzetével együtt.
EXTRAFINOM BRAZIL SONTOS BLEND: 94% + 17 rostált
Puhaságot nyújt a (kávé)testnek. A kakaó és diófélék (mandula és földigymogyoró) gazdag aromája a vanília finom ízével találkozik.
INDIAI ÜLTETÉSŰ (mosott kávé):
A Chickmagalur régió tengerszint feletti magassága 1000 és 1400 m között változik; a kávéültetvényeket árnyékban művelik, a szüretelés időszaka december és január. A kávé a Giri szélén fekvő területen terem, melyet a Bababudan hegylánc vesz körül. A kávét kézzel szüretelik, és hagymányos mosási eljárásnak vetik alá. Ebben a keverékben az aroma finomságát kakaó és mandula növeli.
NICARAGUA SHG CAVALLINO (mosott kávé):
A Nueva Segovia régió – Dipilto tartomány – tengerszint feletti magassága 1250 és 1300 m közé esik; a kávéültetvényeket árnyékban művelik. A szüretelés időszaka december és január. Ez a kávé a Las Manos La laguna nevű területen “született”, a botanikai variánsok a Caturra, Catuai, és Catuai Rojo, melyeket a mosási folyamat során kézzel dolgoznak fel. Az SHG (Strictly High Grown = szigorúan magasan nőtt) besorolás szerint a kávét magas minőségű, felvidéki területen művelik. A kávé a gyümölcsvelőtől édes alapot és finom aromát kap, eközben a recept szerint citrusos részekkel erősítik.
GUATEMALA SHB TERESITA (mosott kávé):
A Santa Rosa régió, Jalapa y Jutiapa – Santa Rosa, Jalapa, Jiutapa tartományok – 1300 és 1700 m közötti tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. A szüretelés időszaka decembertől márciusig tart. Az ültetvények árnyékoltságát Inga-fák, és a Caturra, Catuai és Pache botanikai variánsai biztosítják; a kávét a mosási folyamat során kézzel dolgozzák fel. Az SHB az SHG (Strictly High Grown = szigorúan magasan nőtt) szinonímája. Ezen kávék hozzáadása egy keverékhez közepes, nem-citromos savasságot ad, mely a szárított gyümölcsökre jellemző; az aroma finom növényi balzsamokéval találkozik. Az utóíz enyhe kakó és mandula jelleget hordoz.
COLOMBIA WOMANS:
CACUA régió – DÉL-KOLUMBIA – Inza tartomány – Pedregal terület – tengerszint feletti magasság: 1850 m, a kávé napfényes művelésű. Szüretelési időszak: szeptembertől januárig és áprilistól júniusig. Az ültetvény a CACUA Departimento részen helyezkedik el, ahol az Asociaciòn Mujeres Cafeteras vállalat helyi kávéművelői dolgoznak. A botanikai variánsok CASTILLO és COLOMBIA, melyek napfényes művelésűek. A szüretelést kézzel végzik, azután a kávé 100 %-át megmossák, és a napon szárítják. A kávé testes, szirupos ízű. A vad, piros gyümölcsök jellege érezhető, a narancslekváréval együtt. A karamell-íz mézes aromává halványul, enyhe, édes ananász-érzetet hagy maga után.
Paraméterek
Arabica - Robusta tartalom | 100 | 0 |
Kávé - Ízesített | Nem |
Kávé Koffeintartalom alapján | Koffeint tartalmaz |
Pörkölés szerint (Bécsi, Francia, Olasz) | Sötét (Olasz) |