Tudásanyag
A Kávéfőző Vízkőtelenítésének Fontossága és Módszerei: Miért és Hogyan Tisztítsuk Havonta a Gépet
A kávéfőzők napjaink elengedhetetlen konyhai eszközei. Akár egy kis eszpresszó gépről, akár egy nagyobb automata kávéfőzőről van szó, mindannyian élvezzük a friss kávé ízét, amit ezek a készülékek nyújtanak. Ahhoz azonban, hogy a kávéfőzőnk hosszú távon is kiválóan működjön, elengedhetetlen a rendszeres karbantartás és tisztítás. A vízkőtelenítés az egyik legfontosabb része ennek a folyamatnak. Ebben a blogbejegyzésben részletesen áttekintjük, miért fontos havonta vízkőteleníteni a kávéfőzőt, és hogyan végezhetjük el ezt a feladatot hatékonyan és biztonságosan.
A Kávéfőzők rövid története – Kávéfőző technológiák – Múlt és jövő
A kávé élénkítő hatására nagyon régen rájöttek, ám a kávéfőzés váratott magára néhány száz évet. Az biztos, hogy az őrölt kávé forró vízben való megfőzését a törökök terjesztették el a XVI. században. 1615 környékén kezdtek az európaiak kávét inni, amikor a Velencei kereskedők az oszmán törököktől először kaptak kávét. Bármennyire is érdekes, ez a berendezés a mostani kávékészítéshez képest meglehetősen egyszerű volt.
Mit is jelent a Specialty kávé?!
Kávétermelő országok - Kolumbia
Kolumbia a dobogós helyen szerepel világviszonylatban, mint kávé exportőr. Jellemzően kirívóan jó minőségű Arabica kávéfajtákat termelnek, melyeket jellemzően nedves eljárással dolgoznak fel. Geológiája kitűnő pénzügyi és kereskedelmi szempontból, mivel két óceán is érinti partjait, melynek köszönhetően kikötői remek elhelyezkedéssel épültek. Kolumbiát a legfontosabb kávétermelő országok között tartják számon, az innen érkező kávéknál nincs elérhetetlen minőség.