A Gaggia kávégép lelke a rézkar
A karos kávéfőző rejtélyesnek is tűnhet, különösen, ha azt nézzük, hogy a segítségével remekelt fekete íze tényleg páratlan. De mi a titok, egyáltalán van titok? Nincs. Az igazság az, hogy a kar a lényeg, mutatjuk is, hogy miért. Ebben nincsen semmi rejtély, viszont fizika annál több. A krómozott, ellenálló rézkar több beépített szűrővel is rendelkezik. Azaz a használata során mérsékli az előre őrölt kávéknál a durvább őrlési időből adódó tempósabb átfolyási időt, ami egyet jelent a csészékbe csempészhető ízgazdagsággal és krémességgel. A kar anyagában és kialakításában hozza a márka képviselte tradíciókat, azaz a tartósság, egyúttal a maximális hatékonyság nem kérdéses.
Azért még egy alkatrész idekívánkozik, ez pedig a nagynyomású vízpumpa. Ez miért annyira érdekes? Azért, mert ennek köszönhetően oldódnak ki a kávéból azok az ízjegyek, amik egyébként a főzés során elvesznének. Úgy is mondhatnánk, hogy a rendszer kipréseli, kifacsarja az utolsó ízcseppeket is, a minél teljesebb kávézási élmény biztosításának érdekében. A kazán pedig az ideális vízhőmérsékletért felelős, ami ugye szintén a minőségi kávéfőzés egyik alapvető pillére.
A Gaggia kávégép bírja a strapálást?
Érthető, ha egy ilyen exkluzív gép tulajdonosaként az első kérdésed az, hogy meddig élvezheted ezt a luxust? A megnyugtató válaszunk, hogy sokáig, hála a prémium kialakításnak.