Barion Pixel

 

Sütiket (cookie-kat) használunk az oldalunk zavartalan működésének biztosításához, illetve a látogatóink magasabb szintű kiszolgálásához. Weboldalunk használata során Ön hozzájárul ahhoz,  hogy rendszerünk a böngészés során cookie-kat használjon, az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltak szerint.

A prémium kávé prémium élményt kínál

A prémium kávé nem luxus, nem olyasvalami, ami csak keveseknek jár. Sokan azt gondolják, hogy a magas minőség egyet jelent a megfizethetetlen árral. Miközben a valóságban csupán egyetlen döntés kérdése, hogy végül reggel vagy napközben milyen típusú fekete gőzölög a csészékben. Minél minőségibb a kiválasztott kávé, annál határozottabban borítékolható a nem mindennapi élmény. Ráadásul többnyire ott, ahol a minőség megjelenik, mint mérvadó tényező, a mennyiségi fogyasztás, mint jelenség apránként, de teljesen eltűnik. Mert máshova kerül az ízhangsúly.

A prémium kávé csak arabica lehet?

Ezt markáns túlzás lenne állítani. Tény, hogy az arabica és a robusta az a két kávéfajta, ami egyrészt a legszélesebb körben ismert, másrészt a legtöbb gyártó által forgalmazott. A robusta jellegzetessége, hogy kifejezetten nagy mennyiségben tartalmaz koffeint, viszont ehhez jócskán kesernyés ízjegyek társulnak. Ez az a fajta ízkompozíció, amit viszonylag kevesen kedvelnek. Ugyanakkor az arabica is jellegzetesnek mondható. Nem csoda, hogy az arányok gyakran változnak egy-egy márka felhozatalán belül is. Pici, már-már nüansznyinak ható módosításokkal ugyanis döbbenetesen intenzív ízbeli különbségek érhetőek el, tapasztalhatóak meg.

Akkor most milyen is az a prémium kávé?

Megmondhatnánk a tutit, de ilyen nem létezik. Még a profi baristák szerint sem. Miért? Azért, mert bár felsorolhatóak a kávébab fajták, leírhatóak a pörkölési eljárások, sokáig lehetne elemezni akár az elkészítés módozatait is, de végül mégiscsak az egyéni ízlés az, ami mérvadó. Úgyhogy kóstolni, tapasztalni nagyon is ér!

Tartalomhoz tartozó címkék: Kávé prémium kávé