A vízszűrő kancsók gyorsan és hatékonyan dolgoznak
A technológia pazar, ráadásul ezernyi oldalról letesztelt. A kiváló minőségű víz így tempósan borítékolható. Tévedés ne essék, ezzel nemcsak akkor érdemes élni, ha vízivásról van szó. Nyilván ez az egyik jelentős felhasználási terület. Ugyanakkor például miért kellene mellőzni, nélkülözni a főzés-sütés pillanataiból a tiszta vizet? Hiszen tulajdonképpen minden fogás alapja a víz. Sőt, ennél is van tovább, mert hiszen mi a helyzet a kávéval? Természetesen az, hogy egy igazán minőségi csészébe való nem alkotható meg tiszta víz nélkül. A baristák egyébként erre konkrétan odafigyelnek, mondhatjuk úgy is, hogy a víz paraméterei nagyban hozzájárulhatnak az ízletes sikerhez. Ez a fajta tudatos odafigyelés, azonban könnyedén a mindennapok részévé tehető. Tehát ez a mentalitás nem kiváltság vagy nem egy adott szakma hozadéka, hanem olyan hozzáállás, ami bármikor választható.
A vízszűrő kancsók a hasznos anyagokat is kiszűrik?
Nem, nem desztillált víz előállításáról beszélünk, ezt érdemes mindenképpen tisztázni. Viszont az tény, hogy az íz- és állagrontó anyagoknak maradásuk nincsen, az értékes komponensek maradnak.