A kávédaráló nem megy ki a divatból
A látszat csal. Bármennyire is uralkodó most már a darálós irányzat a kávégépek piacán, vannak olyan trendek, tendenciák, amik mit sem változnak az idő előrehaladásával. Ebbe a kategóriába tartozik az otthoni darálás is. Van, aki sohasem értette miért akkora ötlet ez, megint más el sem tudja képzelni nélküle a mindennapokat. Az tény, hogy nem darálós kávéfőző esetén aranyat ér a daráló, mert így friss, zamatos, karakteres kávéból készülhet nap mint nap a betevő fekete.
Mi a különbség a már előre ledarált és bezacskózott, lezárt kávé és a frissen őrölt között? Nos, aki próbálta, tudja, hogy már az illat is árulkodó. A gyártók ugyan figyelnek a vákuum technikára és arra, hogy olyan módon zárják le a zacskókat, hogy az illatanyagok és az ízanyagok ne tudjanak elillanni, de azért ez nyilván száz százalékban nem valósulhat meg. Pláne, ha még a tárolás idejét is hozzávesszük. Ezzel szemben a kávé főzését megelőző percben frissen ledarált kávészemek olyan zamatosak, olyan karakteresek, olyan jellegzetesek, ami tényleg leírhatatlan és kóstolásra, megtapasztalásra érdemes.
A kávédaráló használata egyszerű?
Pofonegyszerű abszolút, ráadásul paraméterezhető is a maximális funkcionalitás jegyében.