Érdekesség
A Kávéfőzők rövid története – Kávéfőző technológiák – Múlt és jövő
A kávé élénkítő hatására nagyon régen rájöttek, ám a kávéfőzés váratott magára néhány száz évet. Az biztos, hogy az őrölt kávé forró vízben való megfőzését a törökök terjesztették el a XVI. században. 1615 környékén kezdtek az európaiak kávét inni, amikor a Velencei kereskedők az oszmán törököktől először kaptak kávét. Bármennyire is érdekes, ez a berendezés a mostani kávékészítéshez képest meglehetősen egyszerű volt.
4 jel, hogy igazi kávézóban fogsz kávézni
Előfordult már, hogy kávéztál volna egyet - egy igazi presszó kávéra vágytál -, majd ezt követően egy masszív csalódásba szaladtál bele, mivel egy ihatatlan barna "löttyöt" szolgáltak fel neked? Mindenki találkozhatott már legalább egy ilyennel. De ennek most véget vetünk. Keserű tapasztalattól vezérelve (haha) felállítottunk 4 egyszerű szabályt, jelet, ami segít eldönteni, hogy igazi kávézóban jársz e. Természetesen mindig lehetnek kivételek, ahogy az lenni szokott, de ha megfogadod ezt a négy tanácsot, akkor nagy valószínűséggel nem fogod sem az idődet, sem a pénzedet vesztegetni rossz minőségű kávékra.
Mit is jelent a Specialty kávé?!
Recept - Kávés jégkocka
Ebben a rekkenő hőségben jól esik a jegeskávé mindenkinek. A hátránya ennek, hogy a jégkocka miatt felvizeződik a kávénk. Itt a megoldás aminek köszönhetően nem fogod úgy érezni, hogy kávé ízű vizet iszol, hanem egy eszméletlenül finom, ínycsiklandó kávéköltemény kerül a szádba. Na de nézzük, hogy mi is kell ehhez:
A koffeinmentes kávé hatása – Hogyan készül és mennyire koffeinmentes?
A legtöbb ember nem tulajdonít nagy jelentőséget, van, aki szerint nincs létjogosultsága, mások szerint egyenesen nem is létezik. Ebben a bejegyzésben most górcső alá vesszük a sokak által nem sokra tartott koffeinmentes kávék világát.
Szemes kávé tárolása - Avagy miként marad tovább zamatos a kávém?
Te is észrevetted már, hogy miután felbontottál egy zacskó ízes és zamatos, remek cremával rendelkező kávét, 1-2 hét után már veszített az ízéből, gyenge az aromája, egy hónap múlva pedig mintha ízvakságban szenvednél, cremája pedig maximum az emlékeidben van? Ez nem véletlen, de nézzük, mi okozza, és hogyan védekezhetünk ellene.
Kávé erőssége – Oszlassuk el a kételyeket.
A kávé erőssége nem egyenesen arányos a kávé hosszával. Ahogy az sem igaz, hogy az Arabica kávé az erős, sőt… Akkor hogy is van ez? Visszatérő jelenséggel találkozunk nap, mint nap üzletünkben, mégpedig, hogy erős kávét szeretne az ügyfél, szóval 100% Arabica kávét keres. Ez az a pont, ahol tudásunkkal felvértezve meg szoktuk állítani a párbeszédet és felvilágosítást tartunk.